Nove parcele Gradskih vrtova za nove korisnike

1. veljače 2017.
Komentari isključeni
880 Pregleda

Iznimno uspješnim pokazao se lani projekt Gradskih vrtova u Samoboru. Zbog velikog zanimanja građana, Grad Samobor odlučio je dodijeliti dodatnih 20-ak parcela, uz onih 27 koje su već dodijeljene prošle godine. Zato je raspisao javni poziv za davanje vrtnih parcela na korištenje građanima u svrhu proizvodnje hrane, povrća i jagodastog voća, začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe.

Riječ je o 20-ak parcela, površine 50 četvornih metara, koje se nalaze na području bivše vojarne Taborec, u sklopu već postojećih gradskih vrtova. Vrtne parcele daju se na korištenje na vrijeme od dvije godine bez naknade, s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema njima odnose pažnjom dobrog gospodara.

Pravo podnošenja zahtjeva imaju osobe s prebivalištem na području Grada Samobora, a pri utvrđivanju liste, prednost će se ostvarivati prema socijalnom kriteriju, s obzirom na status hrvatskog branitelja, status umirovljenika te uzimajući u obzir broj članova kućanstva.

Detalji javnog poziva nalaze se na www.samobor.hr.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.