Judo klub Zagreb najtrofejniji na Profectus cupu

30. siječnja 2017.
Komentari isključeni
2.164 Pregleda

U organizaciji Judo kluba Profectus Samobor održan je u subotu 3. međunarodni judo turnir Profectus cup – powered by Biobaza”. Natjecanje je održano u Sportskoj dvorani Samobor čije su tribine bile pretijesne za sve koji su došli gledati judaše i navijati za njih. Okupilo se 538 natjecatelja iz 52 kluba iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovačke, Ukrajine, Rusije i Hrvatske u uzrastima djece mlađe od 8 godina, pa sve do kadeta do 18 godina.

Prvi je na tatami samoborske dvorane u 9 sati izišao najatraktivniji uzrast kadeta i kadetkinja koji se pripremaju za početak europske kadetske sezone. Među kadetima su dominirali judaši Judo kluba Zagreb, a među kadetkinjama članice samoborskog Profectusa. Najbolji kadeti i kadetkinje nagrađeni su novčanim nagradama i poklon paketima glavnog sponzora.

Nakon njih, jednako atraktivni bili su mlađi kadeti i mlađe kadetkinje koji također imaju pravo nastupa na europskim kup natjecanjima koji se boduju za svjetsku kadetsku listu, kao i na kadetskom prvenstvu Hrvatske.

Nakon podneva i nastupa Svetonedeljskih mažoretkinja natjecanje je službeno otvoreno. Uime Samoborskog športskog saveza sve prisutne je pozdravio predsjednik Miro Kelečić, a uime Grada Samobora svim gostima dobrodošlicu u Samobor zaželio je pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat. Biranim riječima svim se obratio osnivač glavnog pokrovitelja turnira, poduzeća Magdis i branda Biobaza, Srećko Gross te proglasio natjecanje otvorenim.

Nakon otvorenja na tatami su izašli najmanji borci, oni mlađi od 8 godina. U borbama na tlu, prepunim smijeha i suza, svi su za hrabrost i pokazano htijenje zasluženo primili medalje. Natjecanje su nastavili nešto stariji u uzrastu do 10 godina, a dva najbrojnija uzrasta, dječaci i djevojčice do 12 i do 14 godina, zaključili su natjecanje koje je trajalo sve do 20 sati.

Biobaza je za sve natjecatelje i trenere pripremila posebnu limitiranu seriju gelova za tuširanjem s logom Judo kluba Profectus Samobor, pa i na taj način pokazala posebnu povezanost sa samoborskim klubom.

U ekipnom plasmanu peto mjesto je osvojio Judo klub Kaštela, a četvrti su bili judaši i judašice iz zagrebačkih Dugava. Treće mjesto na postolju među ekipama osvojila je ekipa splitskih Pujanki, a drugo domaćina, Judo kluba Profectus Samobor s osvojene 23 medalje. Ipak, najviše zlatnih medalja, a time i najviše bodova i prvo mjesto u ekipnom plasmanu zasluženo je osvojila ekipa Judo kluba Zagreb.

Vladimir Vuković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.