Goran Lesjak novi je predsjednik KCIPT-a Samobor

30. siječnja 2017.
Komentari isključeni
1.359 Pregleda

Članovi Kluba cestovnog i planinskog trčanja Samobor na izvanrednoj izbornoj skupštini održanoj 29. siječnja izabrali su novo vodstvo, na čelu s predsjednikom Goranom Lesjakom.

Naime, nakon što je ostavku iz privatnih razloga podnio dosadašnji predsjednik Željko Oreški, isto je učinio i Upravni odbor, kako bi se novom predsjedniku omogućilo da Skupštini predloži tim s kojim namjerava voditi Klub.

Od 28 punopravnih članova Kluba pristigla je tek jedna kandidatura, Gorana Lesjaka, a za njegov izbor glasala je natpolovična većina prisutnih članova Kluba.

„Istina je da ćemo teško naći dostojnu zamjenu za Željka u organizacijskom smislu i ja mu nisam ni do koljena po tome, iako i sam imam veliko iskustva u organizaciji i vođenju ljudi. U trčanju sam tridesetak godina, a vlastitim iskustvom u trčanju mogu puno doprinijeti Klubu“, istaknuo je u svom predstavljanju Lesjak.

„Dat ću priliku mladim, energičnim ljudima, a računam i na veliko iskustvo dosadašnjeg predsjednika u organizaciji velikih sportskih manifestacija.“, dodao je Lesjak.

Skupština je potvrdila i novi sastav Upravnog odbora, koji čine: Nenad Koletić, Davor Čakanić, Jasna Šimunec, Petra Aralica, Nola Jandrečić, Tatjana Oreški i Goran Lesjak, sukladno Statutu Kluba.

Osim izvješća Upravnog odbora, skupština je jednoglasno podržala i izvješće predsjednika u kojem su navedene sve najznačajnije aktivnosti koje su obilježile 2016. godinu, koja je za ovaj Klub bila iznimno uspješna.

Na prvom mjestu to su iznimni uspjesi trkača, potom i organizacija Noćne utrke grada Samobora, humanitarne utrke Velika srca trče, Šojkine zimske lige te cijelog niza manjih događaja i utrka.

Jednoglasno je izglasano i financijsko izvješće koje svjedoči o besprijekornom vođenju klupskih financija.

Goran Lesjak jedini je treker koji je tri puta pobjeđivao na najprestižnijoj utrci treking lige, Velebitu 100. Dvostruki je pobjednik Trail i treking lige, a osvojenim 48. mjestom na jednoj od najpoznatijih svjetskih ultri, Ultra trail du Mont Blancu pridružio se elitnom društvu najboljih svjetskih trail trkača.

Nastupio je i na najprestižnijoj američkoj i jednoj od najvećih svjetskih ultra utrka, Western States Endurance Run dužine 162 km (100,2 milje).

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.