IKEA povlači iz prodaje stolicu za plažu MYSINGSÖ zbog opasnosti od pada ili ozljede prstiju

25. siječnja 2017.
Komentari isključeni
3.241 Pregleda

IKEA poziva sve kupce koji su kupili stolicu za plažu MYSINGSÖ prije 24. siječnja 2017. godine da je vrate u bilo koju robnu kuću IKEA kako bi je zamijenili ili dobili puni povrat novca.

Nakon pranja tkanine na stolici, postoji mogućnost da se stolica nepravilno sastavi, što može dovesti do opasnosti od pada ili ozljede prstiju. IKEA je primila pet izvještaja o nezgodama u kojima je stolica za plažu MYSINGSÖ zbog nepravilnog sastavljanja propala tijekom korištenja. U svih pet izvještaja spominju se ozljede prstiju koje su zahtijevale liječničku intervenciju. Navedene nezgode dogodile su se u Finskoj, Njemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Danskoj i Australiji.

“Tvrtki IKEA sigurnost proizvoda najviši je prioritet te svi naši proizvodi trebaju biti u skladu s nacionalnim i međunarodnim zakonodavstvom, kao i važećim standardima. Nad stolicom za plažu MYSINGSÖ provedena su mehanička i kemijska testiranja te testiranje tkanine, a sva su imala pozitivan rezultat. Odmah nakon što su zaprimljeni izvještaji o nezgodama, pokrenuta je istraga. Na temelju rezultata istrage unaprijedili smo dizajn stolice kako bismo izbjegli daljnje rizike od nepravilnog sastavljanja proizvoda i ozljeda. Stolica s unaprijeđenim dizajnom bit će, prema planu, dostupna od veljače 2017. godine” – poručuju iz IKEA-e

Račun nije potreban za zamjenu proizvoda ili puni povrat novca. Za dodatne informacije posjetite www.IKEA.hr ili kontaktirajte njihovu službu za kupce na broj 01/445-5444. IKEA se ispričava zbog svih mogućih neugodnosti koje ova obavijest može izazvati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.