50 godina muziciranja u Samoborskom muzeju

24. siječnja 2017.
Komentari isključeni
649 Pregleda

Ove godine navršava se pedeset godina muziciranja u Samoborskom muzeju. Sada već davne 1967. godine, malu dvoranu na prvome katu Muzeja, osim brojne publike, ispunio je i milozvučni glas engleskog tenora Austina Miskella uz klavirsku pratnju pijanista Fredija Došena. Otada, pa sve do danas, priređeno je više stotina raznih koncerata kojima Samoborski muzej nastoji očuvati glazbenu tradiciju dvorca još iz Livadićevog doba. “…Dva glasovira i pjesma moga oca, nebrojene su me večeri skutrena pod pokrivačem razigravali i razblaživali glasbom i uspavljivali u težki djetinji san…”, piše Ferdin unuk Branimir Livadić.

“Svaki koncert koji će se održati ove godine, dio je proslave ovog okruglog jubileja. Za tu prigodu dizajnirane su i posebne pozivnice. Nadamo se raznolikim koncertima, radujemo se druženju s vama, draga publiko, te vas očekujemo u što većem broju! O svakom koncertu bit ćete posebno obaviješteni, a u mjesecu studenom cijelu priču ćemo zaokružiti prigodnom izložbom, katalogom i naravno, koncertom!” – poručuju iz Samoborskog muzeja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.