Duh Venecijanskog karnevala u Samoboru

20. siječnja 2017.
Komentari isključeni
1.199 Pregleda

Kao uvod u dolazeće fašničke spelancije u Samoboru, jučer je u caffe baru Fulir otvorena izložba “Maske”, priznatog umjetničkog fotografa Antuna Krešića. Izložene fotografije nastale su tijekom Venecijanskog karnevala, a fotoaparatom je umjetnik zabilježio portrete maski nastojeći prikazati oči koje se iza njih skrivaju. Antun Krešić kaže kako svaki karneval ima svoje specifičnosti, a ove godine planira fotografirati i maske na Samoborskom fašniku, pa do godine možda nastane još koja fašnička izložba.

“Posebnost ove izložbe je što gledatelj dobiva dojam da su maske snimane u ateljeu, a ne tijekom neopisivih gužvi na venecijanskim ulicama u vrijeme karnevala” – rekao je doajen fotografije Marko Čolić.

Izložbu koja je u Samobor donijela duh Venecijanskog karnevala u Fuliru možete razgledati do 1. ožujka.

Inače, Samoborski Fašnik ove će se godine održati od 17. do 28. veljače, pa imate dosta vremena da pripremite maske i prepustite se čarima fašnika.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.