Najnovije

“Umijeće življenja” – put spajanja uma sa srcem

11. siječnja 2017.
Komentari isključeni
612 Pregleda

U sklopu “Građanskog utorka”, ciklusa besplatnih predavanja za građanstvo kojeg provodi POU Samobor, jučer je predavanje na temu “Dah – suptilna veza između tijela, uma i duha”, održala učiteljica “Umijeća življenja”, Ines Pehnec.

Sve prisutne u maloj dvorani POU Samobor, upoznala je s nekoliko jednostavnih, ali vrlo korisnih tehnika disanja te s učenjem iza kojeg stoji Sri Sri Ravi Shankar , duhovni učitelj čija je vizija društva bez stresa i nasilja ujedinila milijune ljudi diljem svijeta kroz projekte služenja društvu i tečajeve Art of Living fondacije.

“Umijeće življenja” uči da iskustvo tihe i stalne sreće i unutarnjeg zadovoljstva nije nedohvatljivo iskustvo, a ni nedefiniran misaoni koncept. Umijeće otpuštanja i opuštanja, jest umijeće življenja, a ne samo preživljavanja. U trenutku kad spoznamo snagu i mogućnosti koje u sebi nosi naš vlastiti dah kao naš najdragocjeniji izvor životne energije, spoznajemo i postajemo sklad svega što činimo i svega što jesmo i to prenosimo u naš svakodnevni život, unosimo u sva naša djelovanja i odnose. Svaka naša emocija je povezana s dahom koji je izvor energije, pa nam tehnike disanja pomažu da nađemo mir te da uskladimo um sa srcem” – kaže Ines Pehnec.

Više o “Umijeću življenja” poslušajte u emisiji “Kap znanja”, u četvrtak, 12. siječnja,od 16 sati, u programu Radio Samobora.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

  1. “Umijeće življenja” – put spajanja 01. sa 31. 🙂