Samoborski i svetonedeljski borci na pripremama u Topuskom

11. siječnja 2017.
Komentari isključeni
718 Pregleda

Trodnevne pripreme za predstojeću sezonu, članovi klubova Domenica Sveta Nedelja i Fortis Samobor, odradili su tradicionalno u Top termama Topusko od 6. do 8. siječnja u sklopu zimskog kampa hrvatskog ogranka međunarodne IKO Matsushima Kyokushinkaikan karate organizacije.

Odrađeno je ukupno sedam treninga. Za razbuđivanje su poslužili jutarnji treninzi na minus 10 Celzijevih stupnjeva uz zaleđeno jezero na bijelim padinama Nikolina brda, dok su ostali treninzi održani u dvorani s ciljem podizanja razine bazične tehnike i kata te borbene tehnike i borbe.

Slobodno vrijeme iskorišteno je za sportske igre i kupanje na bazenima od čega je, pogotovo najmlađim polaznicima, najzanimljivije bilo ono na vanjskom bazenu s lovljenjem snježnih pahulja i grudanjem.

Dostignuta razina sposobnosti i znanja bit će dobra podloga za daljnje pripreme za predstojeće turnire od kojih je prvi Zemplen kup u veljači u Mađarskoj, a nakon toga slijedi i 14. kup Domenice koji će se 11. ožujka održati u novoj svetonedeljskoj školskoj sportskoj dvorani. Za organizaciju ovogodišnjeg turnira pripreme u Domenici već su u punom zamahu, a nastup na turniru moguć je svima koji su voljni okušati se u karateu s punim kontaktom uz rok prijave do 4. ožujka.

Vladimir Sekelj

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.