Samoborska župa slavi blagdan svete Anastazije

11. siječnja 2017.
Komentari isključeni
534 Pregleda

U nedjelju će drevna samoborska župa proslaviti svetkovinu svoje nebeske zaštitnice, svete Anastazije. Trodnevna priprava za tu proslavu počinje sutra u 17 sati obredom klanjanja pred Presvetim nakon kojega, od 18 sati, slijedi sveta misa. U petak od 17 sati i 30 minuta bit će održana molitva krunice, a misa će se služiti također od 18 sati. Posljednjeg dana priprave, u subotu, Šenštatski pokret i Marijina legija predvodit će od 17 sati i 15 minuta pobožnost, koja će prethoditi bogoslužju u 18 sati.

Na sam blagdan, u nedjelju, mise su prema uobičajenom rasporedu, u 8, 9.30, 11 i 18 sati. Središnju koncelebriranu euharistiju u 11 sati predslavit će župnik Svete Male Terezije u Zagrebu, nekadašnji samoborski kapelan, Mario Pavić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.