Košarkaški kadeti uvjerljivo osvojili Sutinska vrela

6. siječnja 2017.
Komentari isključeni
484 Pregleda

Kadeti Košarkaškog kluba Samobor osvojili su 6. po redu Božićno-novogodišnji turnir “Sutinska vrela”, koji se u Podsusedu igrao od 2. do 5. siječnja. U prvoj utakmici turnira Samoborci su lako svladali kadetsku ekipu Verna rezultatom 71:36. U drugoj utakmici skupine pobijedili su, također uvjerljivo, i ekipu Gornje Vrapče Cedevita rezultatom 75:49. Istoga dana u polufinalnoj utakmici Samoborci su bili bolji i od momčadi Zapada rezultatom 87:37.

U jučerašnjem finalu turnira sastale su se dvije najbolje ekipe podjednakih kvaliteta, Samobor i domaćin Podsused. U zanimljivoj utakmici ekipe su se izmjenjivale u vodstvu do polovice zadnje četvrtine kada Samoborci, nakon odličnih obrana, u napadu postižu 10-ak koševa u nizu i tu prednost ne ispuštaju do kraja utakmice za na kraju zasluženu pobjedu od 54:45. U toj finalnoj utakmici briljirao je Samoborac Jakov Kontak koji je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira.

Zdravko Džimbeg

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.