Evergreeni za blagdane i 45 godina rada

29. prosinca 2016.
Komentari isključeni
2.066 Pregleda

Zlatni samoborski tamburaši starijeg Tamburaškog orkestra Ferdo Livadić svojim su blagdanskim zvucima pred ispunjenim gledalištem samoborske kino dvorane sinoć podsjetili Samoborce na mnoge drage stare melodije iz 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća. Zajedno s Vokalnim ansamblom “Samoborke” i gostima-solistima, zasvirali su i zapjevali pjesme i plesove Hrvatskog zagorja, izveli nekoliko uspješnica s Krapinskih festivala, te otpjevali šlagere i šansone s drugih nekad vrlo popularnih festivalskih večeri zabavne glazbe. Sve te pjesme danas su “glazbeni evergreeni”. Publiku su podsjetili i na to kako su među prvima na tamburi počeli izvoditi filmsku glazbu, te popularne melodije iz mjuzikala i rock opera.

Uz orkestar pod ravnanjem dirigentice Petre Vojvodić Mrvoš i izvrsne “Samoborke”, vokalni solisti bili su Miroslav Živković, Đurđica Pleše Vujica, Iva Piler, Vera Svoboda, Franjo Sina Gluščić, Lana Novosel, Ančica Bošnjak Praunsperger i Tomislav Novosel, a neki od njih nastupili su i kao glazbeni dueti. Na violini je s “Čardašem” Vittorija Montija publiku na noge podigla Marta Stanec, zasluživši, kao i svi ostali, buran pljesak publike.

Voditelj programa bio je Drago Celizić, a u prvom redu bili su i predstavnici Grada sa zamjenicom gradonačelnika Sanjom Horvat Iveković na čelu. Svi oni uveličali su tako i završni dio obilježbe 45 godina postojanog djelovanja Tamburaškog društva Ferdo Livadić u našem gradu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.