Blagdanski dar slovenskih olimpijaca i Davor Radolfija

23. prosinca 2016.
Komentari isključeni
1.237 Pregleda

Protekle srijede, 21. prosinca poznata sportska dvorana Stožice u Ljubljani okupila je ljude velikog i plemenitog srca koji su igranjem nogometa i pjesmom pomogli uljepšati dolazeće blagdane mališanima iz Mladinskog doma Malči Beličeve u Ljubljani i malim pacijentima Pediatrične klinike UKC Ljubljana.

U humanitarnoj nogometnoj utakmici zaigrali su velikani slovenskog sporta Vili Ameršek, Miran Pavlin, Aleš Čeh, Bojan Križaj, Sebastaj Cimirotič, Marko Simeunović, Marinko Galič, Ermin Šiljak, Primož Ulaga, Srećko Katanec i brojni drugi predvođeni neumorno agilnom predsjednicom Športskog društva Olimpiki Natašom Kadunc, protiv izabrane selekcije Državnog zbora Republike Slovenije koje je vodio a ujedno i branio predsjednik dr. Milan Brglez.

Nataša Kadunc, predsjednik Državnog zbora RS dr. Milan Brglez u žutom dresu i nekolicina igrača

Humanitarnoj se akciji rado i besplatno odazvao popularni “brački trubadur” Davor Radolfi, inače vrlo omiljen i rado slušan u susjednoj Deželi, koji je u poluvremenu priredio mini koncert za sve okupljene u Stožicama.

U sportsko-zabavnom spektaklu sudjelovali su brojni glazbenici i novinari, a uz njih i ministrica za školstvo i sport u Sloveniji dr. Maja Makovec Brenćič, te čuvarica ljudskih prava u Sloveniji Vlasta Nussdorfer.

Ukupno je za humanitarnu namjenu prikupljeno 6.200 eura, a predsjednica ŠD Olimpiki Nataša Kadunc sretno i ponosno najavila je skorašnje nove slične akcije, u kojima će sudjelovati i hrvatski sportaši.

Srećko Katanec, Nataša Kadunc, ministrica za šolstvo in šport RS .dr.Maja Makovec Brenćič i Davor Radolfi

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.