4 predstave u živim jaslicama

23. prosinca 2016.
Komentari isključeni
947 Pregleda

Samoborski Park domovinske zahvalnosti spreman je za sutrašnje, prvo uprizorenje otajstva Kristova rođenja u tzv. živim jaslicama. Predstavu je ove godine pripremilo 50-ak mladih samoborske župe pod vodstvom kapelana Josipa Čuliga. Prva je na rasporedu sutra u 21 sat, nakon dječje polnoćke, pa će u njoj zapjevati Dječji zbor Samoborski krijes.

Sljedeći prikaz rođenja Isusa Krista bit će već na Božić u 19 sati, a njega će, uz glumce, božićnim pjesmama obogatiti Antonija Šola. Na Novu Godinu predstava će također biti nakon večernje mise, u 19 sati. Tu će predstavu glazbeno animirati zbor mladih župe Svetog Ivana Krstitelja iz Luga. Na blagdan Bogojavljanja, odnosno Sveta tri kralja, 6. siječnja 2017. godine, u završnom uprizorenju, koje je također u 19 sati, nastupit će i pjevačica Iva Piler uz pratnju Mie Franceković na violini, a uz njih će zapjevati i naš sugrađanin Đani Stipaničev.

U Malom samoborskom Betlehemu i ove će godine, na radost mališana, uz živo djetešce i druge glumce, biti i žive životinje Ekoparka Divlje vode na Žumberku, ljame, ovce, koze, magarci i poniji.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.