Dodijeljene stipendije Zagrebačke županije

22. prosinca 2016.
Komentari isključeni
786 Pregleda

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je danas Ugovore o stipendiranju za školsku godinu 2016./2017. s 50 novih stipendista. Stipendije u iznosu od 500 kuna mjesečno dobilo je 30 učenika, dok je 20 studenata dobilo stipendije u iznosu od 1.000 kuna. Osim godišnjih stipendija, Zagrebačka županija je ove godine dodijelila i 30 jednokratnih stipendija, koje za 18 učenika iznose po 3.000 kuna, a za 12 studenata po 5.000 kuna.

Stipendiju nastavlja primati i 58 učenika te 84 studenata koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja, što znači da će stipendiju Zagrebačke županije u školskoj godini 2016./2017. primati sveukupno 192 stipendista. Za tu svrhu Zagrebačka će županija izdvojiti 2 milijuna i 350 tisuća kuna.

Od 30 ovogodišnjih stipendija učenicima je, prema kriteriju izvrsnosti, dodijeljeno 10 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 20 stipendija, od čega 8 stipendija za deficitarna zanimanja kao što su autolimar, bravar, konobar, fasader, mesar, staklar, tokar, zidar, itd.

Od 20 stipendija za studente, 10 stipendija je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga 3 stipendije za zanimanje glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju studentima je pripalo 10 stipendija.

-Drago mi je da ćemo i ovu godinu na izmaku ponovno zaključiti kao županija s najvišim ulaganjima u školstvo, a i sljedeće godine planiramo skoro 40 posto proračuna uložiti u prosvjetu, kulturu i šport. Riječ je o ukupnom iznosu od 133 milijuna kuna, od čega je oko 47,5 milijuna kuna rezervirano za kapitalnu izgradnju u školstvu što je dosad najveći iznos koji se planira za tu svrhu u Zagrebačkoj županiji – rekao je, obraćajući se stipendistima, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Iskrene čestitke uputio je novim stipendistima kao i svima onima koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja. -Dragi stipendisti, znanje je nešto što vam nitko ne može oduzeti. Stoga ostanite i dalje ovako vrijedni i pametni na ponos svojih roditelja, obitelji, učitelja i Zagrebačke županije u kojoj ćete i u budućnosti imati potporu – zaključio je Stjepan Kožić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.