Mirko Matić predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman Zagrebačke županije

Održana Skupština utemeljitelja HDZ-a Zagrebačke županije

20. prosinca 2016.
Komentari isključeni
806 Pregleda

U Vrbovcu je prošlog petka, 16. prosinca održana izborna Skupština Kluba utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ Zagrebačke županije.

Izvještaj o radu oganizacije unazad dvije godine podnio je predsjednik Mirko Matić. Naglasio je kako su u razdoblju od zadnje izborne Skupštine održane 6.studenog 2014. provedene brojne aktivnosti ove županijske organizacije, ažuriranje baze članova, obilježavanje brojnih obljetnica, organizaciju donatorskih večeri u svrhu sakupljanja sredstava za troškove kampanje za izbore za predsjednika RH, parlamentarnih izbora kao i organizaciju hodoćašća na Bleiburg.

Posebno je istaknuo kako ova organizacija ima osnovana Povjerenstva u svim gradovima Zagrebačke županije čime se njezina aktivnosti spušta do najnižih razina, po čemu je jedinstvena u Hrvatskoj.

U osvrtu na budućnost rada Kluba, sukladno izmjenama Statuta HDZ-a ,predsjednik Kluba po funkciji ulazi u Predsjedništvo ŽO HDZ Zagrebačke županije, pa se očekuje i veće sudjelovanje članova Kluba u radu HDZ-a, te na predstojećim lokalnim izborima njihovo bolje poziciranje na listama.

Kao ciljeve za daljnji rad Matić je naveo organizaciju brojnih panela, tribina i okruglih stolova vezanih uz obljetnice HDZ-a sve u svrhu promicanja temeljnih vrijednosti HDZ-a kao i njegovih politika.

Skupštinu su pozdravili brojni gosti. Vladimir Bregović, predsjednik GO HDZ Vrbovec pozvao je na okupljanje i ujedinjavanje svih članova HDZ-a.

Predsjednik Kluba utemeljitelja, Miro Kovač je istaknuo kako je aktivnošću Kluba u stranku vraćen veliki broj utemeljitelja, pozvao na još veću aktivnost utemeljitelja u stranci, te pohvalio Klub Zagrebačke županije kao jednu od boljih organizacija.

Mario Kapulica, izaslanik predsjednika HDZa u svom govoru se prisjetio kako je bio prisutan na osnivanju prve organizacije na području Zagrebačke županije, 1991. godine u Krašiću.
Istaknuo je potrebu za većom sinergijom s ostalim organizacijama koje djeluju u sklopu HDZa , osobito s Mladeži HDZ-a, te apelirao na potrebu daljnjeg rada na reaktivaciji utemeljitelja.

Kapulica je skupštinarima prenio i poruku predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da najozbiljnije računa na utemeljitelje u daljnjoj izgradnji HDZa i provođenju njegovih politika.

Skupštini je nazočio 91 delegat od 297 pozvanih, a izabrano je 27 članova Županijskog odbora: Luka Bakić, Ivica Banić, Katarina Belec, Jakov Beljo, Srećko Božinović, Mate Ćorić, Ante Ćurić, Juraj Fruk, Davor Grgurić, Ivan Hren, Damir Ilijanić, Krunoslav Ivaniček, Željko Jurišić, Vladimir Kantura, Vlado Kožar, Ivica Krezo, Ivan Ljubetić, Mirko Matić, Marko Mlinarić, Ivan Munić, Ivica Petravić, Damir Sesvečan, Zdenko Sokač, Ivan Stipić, Miljenko Šutalo, Miroslav Zemljak, Davor Župić.

Također je izabrano 5 članova Nadzornog odbora: Marko Bilić, Carina, Minčev, Miljenko Pavlaković, Šantak, te 10 izaslanika za nacionalnu konvenciju Kluba utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.