Kad se Gradska glazba složi, pjesma se za pjesmom množi

19. prosinca 2016.
Komentari isključeni
2.009 Pregleda

Gradska glazba Samobor sinoć je u samoborskom kinu još jedanput glazbeno razveselila Samoborce podarivši im, pod bor, bogat repertoar od čak 20 skladbi različitog ugođaja, na svom tradicionalnom božićnom koncertu. Publika ih je triput dozvala na bis, pa su nakon predviđenog dodatka odsvirali i Radetzky March, a onda, za sam kraj, “Kad se male ruke slože”, dokazavši da se pjesma za pjesmom množi kad se Gradska glazba na pozornicu posloži.

Posložio ju je i ovaj put maestro Robert Polgar i s ovim mladim, nadarenim i uvijek raspoloženim sviračima u program uvrstio bogat glazbeni sadržaj isprepleten klasikom, popom, rockom, latinom i jazzom. Ove godine je do izražaja naročito došao i mjuzikl, potom i kratak presjek najpopularnijeg od “Queenovaca”, zatim neke već pomalo zaboravljene filmske glazbene uspješnice, i tako sve do etna i popularnih božićnih melodija.

Do izražaja su došli i solisti orekstra, trubači Mario Magaš i Kristijan Jurčić, gitaristi Krsto Lalić i Denis Duh, saksofonisti Domagoj Ivanković i Marko Rušnov, klavijaturist Davor Dedić, bubnjar Goran Mihalinec te poseban gost koncerta, prvi tamburaš s jazz diplomom u povijesti, Filip Novosel. On je s Gradskom glazbom surađivao na njihovom novom CD-u “Šafrun”, a za ovaj nastup odsvirao je na braču “Kraj kapele svete Ane”, “Eleno kerko Eleno” i “Gipsy Song”.

Naizostavni vokalni solisti Gradske glazbe Samobor, Kristina Koščević i Predrag Dado Tanasić potvrdili su i ovaj put svoju glazbenu dominaciju u različitim žanrovima, a sve to uspješno je povezivala voditeljica programa Marina Medved Pulić.

Uz gradske dužnosnike predvođene zamjenicom gradonačelnika Sanjom Horvat Iveković i pročelnikom Jurom Horvatom, gost koncerta bio je i ministar u hrvatskoj Vladi Slaven Dobrović.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.