Najnovije
Akcija nadzora vozača na dva kotača (22. kolovoza 2019. 15:48)
Preko 3 milijuna kuna za programe u kulturi (21. kolovoza 2019. 14:04)
Asfaltiran lijevi odvojak Okićke (21. kolovoza 2019. 13:44)
Gorjela prizemnica u Galgovu! (21. kolovoza 2019. 13:41)
Granice inspirirale umjetnike (20. kolovoza 2019. 23:11)
Sava trijumfirala na svom turniru (20. kolovoza 2019. 15:29)
Obnova mosta prema šetnici (20. kolovoza 2019. 15:25)

Brončana plaketa Suncokret ruralnog turizma KUD-u Oštrc

19. prosinca 2016.
Komentari isključeni
1.291 Pregleda

U ponedjeljak 19. prosinca u hotelu Academia u Zagrebu, uz prisutnost brojnih uglednika iz područja turizma, KUD-u Oštrc je dodijeljeno vrijedno turističko priznanje – brončana plaketa „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ za aktivnosti na promidžbi rudarske greblice. Nagrada je dodijeljena u kategoriji tradicijska gastronomiji ruralnih područja, a u ime KUD-a preuzele su je Marijana Lehpamer, Barbara Mrvoš i Marija Lebegner.

„Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ naziv je jedinstvenog godišnjeg nacionalnog projekta ocjenjivanja turističkih seljačkih obiteljskih gospodarstava, poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno-turističkih projekata i manifestacija te tradicijske gastronomije ruralnih područja Republike Hrvatske. Inicijativu za prijavu na natječaj dala je TZ grada Samobora, a KUD Oštrc je s greblicom ušao među više od 500 kandidata na razini države koji su razmatrani za dodjelu prestižnih nagrada. U okviru akcije ocjenjuju se i promoviraju sljedeće kategorije: turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti, ruralno-turističke manifestacije, tradicijska ruralna gastronomija i vinski turizam. Cijeli projekt organizira već sedmu godinu Udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”.

Cilj nacionalnog ocjenjivanja je očuvati i održivo koristiti hrvatsku tradiciju te osvijestiti baštinu hrvatskih ruralnih područja, ali isto tako promovirati i zanimljive tradicijske sadržaje i povezati najznačajnije projekte, proizvođače i pružatelje usluga u cilju promocije i unaprjeđenja turizma.

Ova nagrada predstavlja dodatni poticaj članovima KUD-u Oštrc za još intenzivnije uključivanje u aktivnosti vezane uz unaprjeđenje tri kulturna dobra na čijoj promidžbi intenzivno rade proteklih godina: Rudnik sveta Barbara, rudarska greblica i Mlin vodenica Pukšar.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentara

  1. Avatar

    Aktivnosti KUD-a Oštrc su toliko lijepe i poticajne pa ova nagrada ne iznenađuje.Sve pohvale svim članovima na aktivnosti.