Najnovije

Brončana plaketa Suncokret ruralnog turizma KUD-u Oštrc

19. prosinca 2016.
Komentari isključeni
1.211 Pregleda

U ponedjeljak 19. prosinca u hotelu Academia u Zagrebu, uz prisutnost brojnih uglednika iz područja turizma, KUD-u Oštrc je dodijeljeno vrijedno turističko priznanje – brončana plaketa „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ za aktivnosti na promidžbi rudarske greblice. Nagrada je dodijeljena u kategoriji tradicijska gastronomiji ruralnih područja, a u ime KUD-a preuzele su je Marijana Lehpamer, Barbara Mrvoš i Marija Lebegner.

„Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ naziv je jedinstvenog godišnjeg nacionalnog projekta ocjenjivanja turističkih seljačkih obiteljskih gospodarstava, poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno-turističkih projekata i manifestacija te tradicijske gastronomije ruralnih područja Republike Hrvatske. Inicijativu za prijavu na natječaj dala je TZ grada Samobora, a KUD Oštrc je s greblicom ušao među više od 500 kandidata na razini države koji su razmatrani za dodjelu prestižnih nagrada. U okviru akcije ocjenjuju se i promoviraju sljedeće kategorije: turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti, ruralno-turističke manifestacije, tradicijska ruralna gastronomija i vinski turizam. Cijeli projekt organizira već sedmu godinu Udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”.

Cilj nacionalnog ocjenjivanja je očuvati i održivo koristiti hrvatsku tradiciju te osvijestiti baštinu hrvatskih ruralnih područja, ali isto tako promovirati i zanimljive tradicijske sadržaje i povezati najznačajnije projekte, proizvođače i pružatelje usluga u cilju promocije i unaprjeđenja turizma.

Ova nagrada predstavlja dodatni poticaj članovima KUD-u Oštrc za još intenzivnije uključivanje u aktivnosti vezane uz unaprjeđenje tri kulturna dobra na čijoj promidžbi intenzivno rade proteklih godina: Rudnik sveta Barbara, rudarska greblica i Mlin vodenica Pukšar.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentara

  1. Aktivnosti KUD-a Oštrc su toliko lijepe i poticajne pa ova nagrada ne iznenađuje.Sve pohvale svim članovima na aktivnosti.