Nagrade za komunikacijske projekte HUOJ-a

14. prosinca 2016.
Komentari isključeni
665 Pregleda

Grand PRix HUOJ-a je jedinstveni projekt u Hrvatskoj te izraz priznanja kolegama za izvrsnost u osmišljavanju i provedbi projekata vezanih za strateške komunikacije i odnose s javnošću u tvrtkama, vladinim ustanovama, tijelima lokalne uprave i samouprave, udrugama, agencijama za odnose s javnošću, a posebno se dodjeljuju nagrade Komunikator godine osobama iz javnog života koje su se tijekom prethodne godine istaknule u komunikaciji s javnošću te pojedincima iz struke za razvoj profesije. Ove godine bila su prijavljena 62 projekta što dovoljno govori o važnosti projekta kao i angažmanu prijavljenih te žirija.

Kako bi svi potencijalni prijavitelji imali što bolju prijavu na natječaju koji će biti otvoren već u ponedjeljak 19. prosinca, organizirane su besplatne edukacije u Rijeci (19.12.), Zagrebu (20.12.) i Zadru (21.12.).

Žiri broji 15 članova koji su stručnjaci za odnose s javnošću u tvrtkama, stručnjaci iz agencija za odnose s javnošću, stručnjaci za odnose s javnošću iz javnog i nevladinog sektora te predstavnici znanosti, odnosno visokoškolskih ustanova na kojima se predaju odnosi s javnošću.

Daria Mateljak, direktorica za Hrvatsku u Hauska & Partner je predsjednica žirija za Grand PRix 2017., a zamjenik predsjednice je Krešimir Macan, generalni direktor u Manjguri.

Za članove žirija, ove su godine imenovani stručnjaci za odnose s javnošću u tvrtkama i to Marina Burazer, direktorica Sektora korporativnih komunikacija INA-Industrija nafte, d.d., Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta, Davor Jakovac, voditelj internih komunikacija Hrvatske pošte, Dario Gabrić, direktor Ureda korporativnih komunikacija Erste&Steiermärkische Bank d.d. Imenovani stručnjaci iz agencija za odnose s javnošću su Dijana Vetturelli,  direktorica VETTURELLI d.o.o, Maja Gradišar Perotić, savjetnica u agenciji Media Val te Martina Pintarić, direktorica i partner u agenciji 404. Stručnjaci za odnose s javnošću iz javnog i nevladinog sektora su Vlatka Vučić Marasović, pomoćnica pročelnice u Uredu župana Zadarske županije i glasnogovornica Zadarske županije, Melita Pavlek, glavna tajnica Hrvatske zajednice županija, Krešimir Dabo,  ravnatelj Ansambla LADO, Ivana Rora, ravnateljica Domovinskog sjedišta Hrvatskog svjetskog kongresa u Zagrebu i Martina Mihordin, glasnogovornica Državnog odvjetništva Republike Hrvatske. Predstavnica znanosti, odnosno visokoškolskih ustanova na kojima se predaju odnosi s javnošću je Ksenija Žlof, voditeljica odnosa s javnošću Croatia Airlinesa koja se od 2012. godine bavi i nastavnom aktivnošću i na Medijskom sveučilištu u Varaždinu.

Maja Vela

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.