Najnovije

Otvorena izložba božićnih jaslica u planinarskom domu Cerinski vir

12. prosinca 2016.
Komentari isključeni
1.267 Pregleda

Izložbu božićnih jaslica „ Pri volu osleku,ni od vas daleko, dete leži…“ priredili su u svom prostoru u planinarskom domu “Cerinski vir” na Cerini Udruga Ekosspiritus i Društvo svetog Izidora Seljaka. Izložbu koja prikazuje 14 jaslica, uz tumačenje otajstva jaslica otvorio je vjeroučitelj Nikola Kuzmičić, a pridružila su mu se djeca koja su slikala jaslice.

jaslice

Izložene jaslice izrađene su u raznim tehnikama poput drva,papira, tekstila,keramike, tehnikom vezenja na križić, heklanja i slično. Autori jaslica su : Lidija Momić, Stjepan Petek, Sandra Grabovec, Milan Juranić,Stanka Hržić, Renata Roščak,Silvija Ivir, Vlasta Hržić,Branka Toth,Franjo Jurčin,Radovan Librić, Nataša Čurić,Danijel Deverić i Zorica Žilić a kućne jaslice patra Wolfranga Koglerja iz kartuzije Pleterje slagao je Ante Blažević , Radovan Librić i Vlado Kenda kao i svake godine.

Izložba ostaje otvorena do nedjelje, 15. siječnja 2017. godine, a može se razgledati u radno vrijeme planinarskog doma, odnosno svake subote i nedjelje od 9 do 18 sati te uoči polnoćke, 24. prosinca, u 24 sata.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.