Nova oltarna slika u kapeli u Otoku

12. prosinca 2016.
Komentari isključeni
1.238 Pregleda

U Samoborskom Otoku, mjestu koje teritorijalno pripada župi Svete Anastazije u Samoboru, jučer je vanjskom proslavom obilježen blagdan Svetog Nikole i 20 godina od izgradnje kapele posvećene njemu u čast.

3-1024-x-1820

Tijekom središnje svečane euharistije samoborski župnik i dekan Davor Štuljan blagoslovio je novu oltarnu sliku svetog Nikole, rad profesora Marijana Jakubina. U propovijedi je podsjetio kako je kapelica građena u vrijeme Domovinskoga rata, kako su je mještani, među kojima neki više nisu s nama, gradili s poletom i zanosom, pa i ova slika – rekao je – treba biti novi znak zajedništva i hvala što smo kroz protekla dva desetljeća sačuvali vjeru u Boga.

5-1024-x-577

4-1024-x-577

Na kraju svete mise vjernicima se obratio autor slike Marijan Jakubin protumačivši svoj rad – svetog Nikolu među današnjom djecom, iz kojeg zrači svjetlost koja djecu daruje i obasjava, objasnivši da je svaka njegova slika materijalizirani Duh Božji kojeg osjeća u sebi i prenosi ga na platno.

7-1024-x-577

6-1024-x-577

Nakon zavšetka mise najmlađe je iznenadio dolazak Svetog Nikole, koji ih je darivao slatkišima.

Lovorka Grbac

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.