Dolores Ćosić oborila državni rekord u bench pressu

12. prosinca 2016.
Komentari isključeni
1.162 Pregleda

Proteklog vikenda u Zadru je održano 5. državno prvenstvo u powerliftingu i bench pressu. Prvo mjesto sa postavljenim novim državnim rekordom u bench pressu ostvarila je Dolores Ćosić iz Samobora, višestruka atletska državna prvakinja te vlasnica nekoliko državnih rekorda.

Dolores je nastupila za klub ” Srele Brutal Team Powerlifting Klub” iz Oroslavlja , a sa podignutih 65 kilograma srušila je rekord od 60 kilograma.

Za natjecatelje je Dolores bila potpuna enigma. Drugačijim stilom dizanja, unikatnim sportskim čarapama i nevjerojatnim višestranim talentom ponovno je ostavila snažan dojam na koji Samobor može biti ponosan.

Powerlifting je sport s 3 discipline. Potisak s ravne klupe ( Bench Press) , Mrtvo dizanje i Čucanj. Cilj je pomaknuti čim veći teret ispravnom tehnikom i na sudačke znakove. Zasebno od powerliftinga odvojili su se specijalisti za jednu od njegovih disciplina. To je Bench Press. Sportaši se legnu na klupicu. Asistent im pomogne namjestiti uteg. Sudac kaze “Start”. Sportasš spušta sipku na grudi, sudac kaze “Press”. Sportaš pokuša podignuti teret bez odvajanja tijela od podloge. Zatim na znak “Back” sportaš vraća šipku na stalak.

Ivan Kožul

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.