Božićni ukrasi za Gostinjac svetog Bernarda

12. prosinca 2016.
Komentari isključeni
898 Pregleda

Prošlog vikenda članovi Bratovštine svetog Bernarda sudjelovali su u već tradicionalnom kićenju gostinjca i duhovnoj obnovi na Lovniku, u Samoborskom gorju.

3-1024-x-577

Okupljanje je započelo već rano ujutro. Uređen je okoliš gostinjca, okićena su božićna drvca i postavljene su velike vanjske jaslice. U drvu isklesani kipovi Marije, Josipa i djeteta Isusa, okruženi zelenom mahovinom, bršljanom i granama smreke postavljeni su u kućici pored gostinjca. Mir, ljubav i radost s njihovih lica zagriju srce svakog prolaznika i planinara koji zastanu kako bi uživali u njihovoj ljepoti.

4-1024-x-577

Jaslice su po prvi put postavljene još 2003.godine i djelo su samoukog kipara Franje Jurčina. Nakon večere održana je kratka duhovna obnova koji su vodili mlađi članovi Bratovštine. Promišljalo se o pravom duhu Božića i kako ga na ispravan način dočekati u današnjem bučnom i užurbanom svijetu.

Katarina Matijaščić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.