Podjela stalaka za vreće u bojama

6. prosinca 2016.
Komentari isključeni
1.261 Pregleda

Samoborski Komunalac nastavlja s akcijom odvojenog prikupljanja otpada pod nazivom “Zavrtimo otpad” u stambenim zgradama na području Grada Samobora. Sve suvlasnike višestambenih zgrada, koji su dosad iskazali zanimanje za odvojeno prikupljanje otpada Komunalac obavještava da je jučer počela podjela stalaka za vreće u bojama. Riječ je o vrećama na stalku s poklopcima u četiri različite boje za odvojeno prikupljanje otpada (papir, staklo te plastičnu i metalnu ambalažu) koji će biti postavljen u zajedničkim prostorima unutar svake zgrade.

Podsjetimo, nakon anketnog ispitivanja, koje je provedeno u svim višestambenim zgradama na području Grada Samobora, a od 360 zgrada, javile su se 62 pokazavši interes za odvojeno prikupljanje otpada. Suvlasnici su sami odlučivali na koji način žele odvajati otpad, pa su neki odlučili za odvajanje otpada putem posuda za papir, plastiku, staklo i metal, neki za stalke za vreće u bojama koji se upravo dijele, a nekoliko njih, koji nemaju mogućnost odvajanja u zajedničkim prostorima, odlučile su se za boks za odvojeno prikupljanje otpada s vrtuljkom.

Komunalac poziva i sve suvlasnike višestambenih zgrada koji se još nisu uključili u akciju “Zavrtimo otpad” da to učine pozivom na broj 55 54 300.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.