Najbolji Ian Baždar

5. prosinca 2016.
Komentari isključeni
964 Pregleda

Prošlog je vikenda u Sportskoj dvorani Vinko Bek u Zagrebu održano prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore. Karate klub Samobor je nastupio s 10 svojih natjecatelja koji su na kraju u Samobor donijeli čak 6 medalja te time pokazali svoju visoku razinu kvalitete. Najbolji i najuspješniji je bio Ian Baždar koji je nadmoćno ušao u finale kategorije junora preko 76 kg, a u finalnom meču, 3 sekunde prije kraja, kod rezultata 1:1, napravio je kardinalnu pogrešku te tako izgubio titulu prvaka Hrvatske protiv riječkog reprezentativca.

2-1024-x-750

Odlični su bili i ostali natjecatelji iz samoborskog kluba. Magdalena Šufaj u konkurenciji kadetkinja do 54 kg te Jurica Runtas (kadeti do 67 kg ) bili su vrlo blizu ulasku u finale, ali su se na kraju ipak morali zadovoljiti brončanim odličjem. Dorijan Romić je također osvojio broncu u konkurenciji juniora do 61 kg. Ostavio je dojam da može daleko više i bolje, ali s kvalitetnijim pristupom treninzima. Vrhunski rezultat u mlađim seniorima su ostvarili i Igor Beketić Katanec (kategorija do 75 kg) te Toni Vuković (kategorija do 67 kg) koji su sportsku godinu okrunili na najbolji mogući način.

3-1024-x-642

Borbe za medalju u repasažu su izgubili Petar Jednar (kadeti do 63 kg) i Leonard Šogorić (juniori do 76 kg) te time osvojili 5. mjesto. Vrlo dobar dojam je ostavio i kadet Domagoj Žaja, a naročito Leonard Henč kojemu je sreća okrenula leđa na ovom državnom prvenstvu.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.