Izložbom obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom

2. prosinca 2016.
Komentari isključeni
909 Pregleda

Povodom sutrašnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Samoborska i svetonedeljska Udruga osoba s invaliditetom danas je u svojim prostorijama, na samoborskom autobusnom kolodvoru, otvorila likovnu izložbu radova nastalih tijekom kreativnih radionica koje je Udruga provela za svoje članove.

izlozba-3-757-x-568

Uvodno je sve prisutne pozdravila predsjednica Udruge, Marijana Blažanović, kratko predstavivši rad Udruge koja u Samoboru djeluje od 1995. godine, a danas okuplja oko 350 aktivnih članova. “Interes za radionice koje je financirala Zagrebačka županija privukla je veliki broj članova, od 2 pa do 80 godina, a koji su pokazali iznimnu kreativnost okušavši se, pod vodstvom voditeljice Sandre, u raznim likovnim tehnikama” – rekla je predsjednica Udruge, Marijana Blažanović, koja je najavila još jednu izložbu i to božićnu, koju će otvoriti 16. prosinca.

Tromjesečni projekt je vodila tajnica Udruge Petra Matijaščić Žugaj, koja je istaknula kako je u radionicama sudjelovalo oko 30 članova koji su na taj način kvalitetno ispunili svoje slobodno vrijeme te se bolje integrirali u lokalnu zajednicu.

izlozba-5-757-x-568

Unatoč tjelesnim ili pak mentalnim barijerama svi sudionici radionice pokazali su ovom izložbom iznimnu kreativnost. Izložbu je otvorila županijska pročelnica, Ksenija Čuljak naglasivši kako je suradnja s Udrugom sve bolja, a isto je potvrdio i za suradnju s Gradom Samoborom, gradski pročelnik, Juro Horvat. Rekao je kako Grad izdvaja značajna sredstva za rad Udruge te vjeruje da će potpore za njihov rad u budućnosti biti još bolje. Čestitao je svim članovima Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Više o radu udruge te ovoj izložbi poslušajte u današnjem Epicentru, od 16 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.