Mladi sve više piju alkohol

26. studenoga 2016.
Komentari isključeni
1.639 Pregleda

Okrugli stol na temu “Zar je dno vrh?” održan je u petak u Pučkom otvorenom učilištu u Samoboru, a organizirao ga je Savjet mladih našeg grada. Uz mlade, sudionici su bili eminentni stručnjaci koji su govorili o problemu sve češćeg ispijanja alkohola kod mladih ali i participacije mladih koja nije na zadovoljavajućem nivou, jer mladi su premalo uključeni u kreiranje i donošenje važnih odluka.

Tako se na tribini moglo čuti da mladi danas u doticaj s alkoholom dolaze već s 12 godina, konzumacija alkohola za njih je zabava i bijeg od problema. Prema istraživanju provedenom u samoborskim osnovnim školama , a u sklopu akcije Gradovi i općine prijatelji djece, mladi su sve više pod stresom, depresivni su i tjeskobni, a razlozi za to su, između ostaloga, što slobodno vrijeme ne ispunjavaju kvalitetnim sadržajem. U budućnosti to bi im trebao pružiti Centar za mlade čija je izgradnja pred završetkom. Upravo je ovaj okrugli stol bio uvod u aktivnosti koje će se tamo odvijati, a to znači na inicijativu mladih održavati tribine, radionice i druge sadržaje, a što će im pomoći da budu odgovorniji i zadovoljniji te da umjesto u kafićima svoje vrijeme provode u Centru za mlade. Nužno je zato napraviti dugoročnu strategiju rada s mladima. Na tome u našem gradu radi Savjet mladih, resorni gradski odjeli i Pučko otvoreno učilište Samobor, koje će na čelu s ravnateljicom Jelenom Vojvodom, upravljati budućim Centrom za mlade. Više o ovoj temi govorimo u Epicentru,u ponedjeljka, 28. studenog, od 17:30 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.