Samoborski župni zborovi pjevali u slavu svoje nebeske zaštitnice

23. studenoga 2016.
Komentari isključeni
940 Pregleda

U slavu svoje nebeske zaštitnice, svete Cecilije, svi pjevački zborovi samoborske župe su nakon sinoćnje svete mise održali mali koncert, svaki sa po jednom solo izvedbom te zajedničkom pjesmom Jože Prudeusa i Tomislava Jozića posvećenom samoborskim starinskim kapelama. To su Dječji zbor Samoborski krijes pod vodstvom Lovorke Grbac, Zbor mladih Ignis koji vodi Ivan Gajšak, Vokalni ansambl Angeluš na čelu s Terezijom Penić, Zbor Snaga Duha pod ravnanjem Barbare Dodić i Veliki mješoviti pjevački zbor pod vodstvom maestra Darka Novosela.

2-1024-x-768

Samoborski krijes otpjevao je pjesmu “Amen, amen, vjerujem”, Ignis se predstavio izvedbom himne sa svjetskog susreta mladih u Krakowu “Blagoslovljeni i milosrdni”, Angeluši su zapjevali “Dušo Kristova”, Snaga Duha se predstavila pjesmom “Naš Bog je velik”, a veliki župni zbor izveo je pjesmu “Kruh i vino plod su rada”.

3-1024-x-768

Na traženje publike, za kraj ovog koncertnog okupljanja, u slavu Kristu svi su zborovi uglas otpjevali i pjesmu “Velik si”.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.