Glazbena škola “Ferdo Livadić” uključila se u mađarski tjedan kulture

23. studenoga 2016.
Komentari isključeni
1.127 Pregleda

Suradnjom Gradske knjižnice Samobor i Glazbene škole Ferde Livadića sinoć je upriličen glazbeni dio programa unutar “mađarskog tjedna u Samoboru”. Koncert na čijem su programu bila djela mađarskih skladatelja priredili su učenici i profesori Glazbene škole Ferdo Livadić, na čelu s ravnateljicom Zdenkom Merčep. Svima njima na trudu i sudjelovanju u Mađarskom tjednu kulture zahvalila je ravnateljica samoborske knjižnice Mirjana Dimnjaković.

img_20161122_190455-757-x-568

Tjedan Mađarske kulture u Samoboru nastavlja se danas u Odjelu za djecu Gradske knjižnice i čitaonice. Tamo će od 17 sati i 30 minuta vrsni plesač Ištvan Varga prirediti kratki tečaj tradicionalnog mađarskog plesa. Sutra će za djecu, u 11 sati i 30 minuta, predavanje o mađarskim izrazima u našem jeziku i kratki tečaj mađarskog održati Marina Lastovčić-Novoselić.

Danas će, pak, ali u Odjelu za odrasle, u 19 sati biti održan novi koncert iz programa “mađarskog tjedna”. Nastupit će mađarski etno sastav Paštahora.

Sutra u Knjižnicu stižu gosti iz prijateljskog grada Pečuha i tom će prigodom od 18 sati i 30 minuta Stjepan Blažetin održati predavanje na temu “Književnost Hrvata u Mađarskoj od 1945. do danas, a Ernest Barić govorit će o Hrvatima u Pečuhu. Mađarski tjedan u Samoboru završit će u petak kad će u samoborskoj knjižnici u 19 sati predavanje o mađarskoj gatronomiji uz degustaciju mađarskih oblizeka održati Božica Brkan.

Organizatori Mađarskog tjedna u Samoboru su Mađarski institut Balassi Intezet u Zagrebu i Gradska knjižnica Samobor.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.