Župna svetkovina u Domaslovcu okrunjena krunom Krista Kralja

21. studenoga 2016.
Komentari isključeni
2.229 Pregleda

Svetkovina Krista Kralja u Domaslovcu proslavljena je jučer emotivnom i homilijom prožetom svjetlošću, okrunjena krunom Krista Kralja. Svečanu svetu misu služio je prvi župnik ove župe, ekonom Zagrebačke nadbiskupije, monsinjor Konrad Žižek, koji se prisjetio kako je župa rasla kroz godine, ali i kako je bilo graditi je iz samih temelja, koje je upravo on postavio. U koncelebraciji su bili domaslovečki sin fra Vatroslav Frkin, župnik župe Svete Marije Okićke Josip Vnučec, svećenik u mirovini Pavao Kunštek te fra Petar Kinderić. Misno slavlje animirao je Veliki zbor župe Krista Kralja.

2

Na kraju mise velečasni Žižek zahvalio je na dočeku koji su mu pripremili župljani, a osobito onima koji su istaknuli kulturno bogatstvo narodnih nošnji koje su i ove godine krasile crkvu u punom sjaju.

3

Druženje župljana nastavilo se uz domaće kolače, pokoju čašicu dobrog vina, a za okrjepu od gljivarskog kotlića pobrinula se Gljivarska udruga Sunčanica iz Samobora.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.