Domaslovečka župa slavi svoj osnutak i župnu svetkovinu

17. studenoga 2016.
Komentari isključeni
872 Pregleda

Župa Krista Kralja iz Domaslovca u nedjelju proslavlja 14. obljetnicu svoje župe i svetkovinu Krista Kralja, pa poziva na prigodni program obilježavanja obljetnice svoga osnutka i župnog blagdana.

Nedjeljnoj svetkovini i slavlju prethodit će trodnevna priprava, koja počinje večeras u 18 sati svetom misom koju će služiti velečasni Ivan Lastovčić, rodom iz župe Domaslovec, upravitelj župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Soblincu. Na današnjoj svetoj misi će pjevati veliki župni zbor. Nakon mise slijedi euharistijsko klanjanje.

Sutra će bogoslužje u 18 sati predvoditi velečasni, doktor Anđelo Maly, koji je u župi Domaslovec proveo kratka tri tjedna 2009. godine, no ostavio je dubok trag. Velečasni Maly predaje na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Na svetoj misi će pjevati župni zbor koji pjeva na jutarnjim misama – od milja nazvan “Jutrići”.

U subotu će svetu misu služiti fra Vatroslav Frkin, također rodom iz župe Domaslovec. Na toj svetoj misi će pjevati župni zbor mladih “Glasnici velikoga Kralja”. Nakon subotnje svete mise slijedi koncert župnih zborova uoči spomendana svete Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, koja se slavi 22. studenog.

U nedjelju je središnje blagdansko slavlje Isusa Krista – Kralja svega stvorenja. Raspored nedjeljnih svetih misa je sljedeći: u 8 sati predvodi je upravitelj župe, velečasni Branimir Budinski, u 11 sati središnju euharistiju služi prvi upravitelj župe Domaslovec, prečasni Konrad Žižek, danas ekonom Zagrebačke nadbiskupije, a navečer u 18 sati ponovno će predvoditelj misnog slavlja biti domaći župnik.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.