Zapamtimo Vukovar!

16. studenoga 2016.
Komentari isključeni
1.366 Pregleda

I ove godine u Samoboru će biti obilježena obljetnica jednog od najtužnijih događaja u našoj povijesti – pada grada heroja, našeg Vukovara. Prije 25 godina, 18. studenoga 1991.,nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja grada, prestao je otpor hrvatskih branitelja u Vukovaru.

Grad Samobor će se prigodnim programom prisjetiti tih dana te odati počast svim žrtvama i sudionicima obrane Vukovara, grada simbola hrvatske slobode, ali i svim braniteljima naše Domovine. Tako će u suradnji s braniteljskim udrugama i ove godine zajedno s učenicima osnovnih i srednjih škola obilježiti tragediju Grada Vukovara prigodnim satom povijesti, molitvom i paljenjem svijeća na Trgu kralja Tomislava, u petak, 18. studenog s početkom u 17:45 sati.
Svijeće će se upaliti istoga dana u 17:00 sati i u Vukovarskoj ulici te u mjesnom odboru Bregana u 18:00 sati.

Svečana akademija „Zapamtite Vukovar“ održat će se u župnoj crkvi svete Anastazije u nedjelju, 20. studenog. Svečano euharistijsko slavlje posvećeno gradu heroju, hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima počinje u 18:00 sati. Uslijedit će svečana akademija i paljenje svijeće u Parku domovinske zahvalnosti.

Pozivaju se građani da se pridruže organiziranim programima, da zapale svijeću i da svi zajedno, dostojno i u što većem broju, odamo počast žrtvama Grada Vukovara.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.