6 medalja s 2 natjecanja

16. studenoga 2016.
Komentari isključeni
1.083 Pregleda

Natjecatelji Judo kluba Profectus Samobor nastupili su proteklog vikenda na dva natjecanja, u Jastrebarskom i Slovenj Gradecu te na svakom osvojili po 3 medalje.

U Jastrebarskom je održan 17. međunarodni judo turnir Jaska 2016. na kojem su na tatami izišla trojica najmlađih natjecatelja kluba u uzrastu do 8 godina, braća Marko i Jakov Ćurić i Lovro Vučinić (na donjoj fotografiji) i sva trojica se zasluženo popela na pobjednička postolja: Marko i Jakov su osvojili zlatne medalje, a Lovro srebrnu.

4-lovro-jakov-i-marko-1024-x-769

U Slovenj Gradecu u Sloveniji održan je u organizaciji Judo klub Acron jedan od najvećih turnira u ovom dijelu Europe Koroška open 2016. Između čak 1000 natjecatelja iz više od 30 država s 3 kontinenta, 11 samoborskih natjecatelja ostvarilo je 4 plasmana i osvojilo 3 medalje.

Najbolja je u subotu bila Helena Vuković (na naslovnoj fotografiji) koja je u kategoriji kadetkinja preko 70 kilograma stigla do finala u kojem se borila protiv Kazahstanke Berlikash, jedne od najboljih kadetkinja Azije. Nakon izjednačene borbe u regularnom dijelu, pobjednica se tražila u produžetku. U tzv. golden scoru suci su poklonili pobjedu Kazahstanki koju su u više navrata propustili kazniti. Helena se dobro nosila s daleko težom protivnicom, u borbi na kraju dana, jer je finale održano poslije 22 sata.

2-tena-psenicnjak-druga-s-desne-strane-1024-x-907

U uzrastu do 14 godina Tena Pšeničnjak (na gornjoj fotografiji) nakon pobjeda protiv predstavnica Slovenije i Italije, gubi sljedeću borbu, a u repasažu stiže do brončane medalje. Tomislav Dömötörffy (na donjoj fotografiji) u istom uzrastu pobjeđuje u dvije borbe, pa gubi polufinale od kasnijeg pobjednika s Kosova. Potom u repasažu pobjeđuje predstavnika Slovenije i osvaja broncu. Lorena Štengl je u uzrastu kadetkinja dobro krenula, ali je zbog poraza od kasnije pobjednice završila u repasažu i na kraju osvojila 7. mjesto.

3-tomislav-domotorffy-drugi-s-desne-strane-1024-x-829

U nedjelju se natjecanje nastavilo u uzrastu mlađih kadeta do 16 godina. Za Judo klub Profectus Samobor u kategoriji do 52 kilograma nastupile su Lucija Nakata i Marija Lindić. Lucija je izgubila prvu borbu od predstavnice Moldavije i nije imala priliku za popravak, kao i Marija koja je borbu izgubila zbog jedne kazne.

Koroška open je trenerima uvijek zanimljivo natjecanje i zbog velikog broja natjecatelja, ali i zbog prilike da se judaši i judašice bore s konkurentima koji zajedno s njima nastupaju ili će uskoro nastupati na europskim kupovima u borbi za bodove na svjetskoj kadetskoj listi.

Vladimir Vuković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.