Kaljenje na Zagreb festu

14. studenoga 2016.
Komentari isključeni
1.073 Pregleda

U Dvorani 2 Doma sportova u Zagrebu prošle subote je održan 14. po redu Zagreb karate fest. Natjecanje je najpoznatije po velikom pozivnom turniru ponajboljih svjetskih karatašica, a u svojoj uvertiri svake godine ima i natjecanje za najmlađe karataše, za one pred kojima je možda i nastup na olimpijskim igrama u dalekoj budućnosti.

Natjecanje je okupilo blizu 300 natjecatelja iz 30-ak klubova. Samoborski klub natjecanje je iskoristio za stjecanje dragocjenog iskustva za svoje najmlađe natjecatelje. Tako je bilo i onih koji su po prvi put nastupili na karate natjecanju.

Najuspješniji od boraca je bio Roko Cirnski osvojivši zlatno odličje u kategoriji učenika do 30 kg. Roku je to bio prvi nastup uopće i zato je ovo zlato za veliku pohvalu. Najuspješniji je u katama bio Roko Vuksanović osvojivši zlato u konkurenciji mlađih učenika te ekipa učenica u sastavu Čuljak, Fauković i Novak.

Srebrna odličja osvojili su Neno Filipić (učenici -46 kg) i Lena Duraković (učenice -40 kg), Mia Fauković (kate učenice), kata ekipa mlađih učenica (Szel, Mandić, Blažević), kata ekipa mlađih učenika (Mešin, Lučić, Jaklenec).

Sven Naglić, kojemu je ovo također bio prvi nastup u borbama osvojio je 3. mjesto u kategoriji mlađih učenika do 32 kg. Broncu su također osvojili i Jan Henč (učenici -38 kg), Mihovil Srebren (učenici -42kg), Sven Jakovina (učenici -42kg) te Mia Fauković (učenice -32kg), Nina Šunjić (kate cicibanke), Patrik Peld (kate cicibani), Lovre Mešin (kate mlađi učenici), Roko Čuljak (kate mlađi učenici) i Eva Novak (kate učenice).

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.