Samoborsko martinje – na Trgu u nedjelju od 11 do 14 sati

12. studenoga 2016.
Komentari isključeni
1.387 Pregleda

Dani su martinjskih slavlja. Samoborsko se martinje, zbog današnjeg lošeg vremena, prebacuje na sutrašnji dan. Organizator proslave na središnjem samoborkom trgu je Udruga Samoborska vinska cesta. Uz vinske pjesme članova pjesničkog odjela Matice hrvatske proslava će se odvijati sutra između 11 i 14 sati s tim da će ceremonija krštenja mošta s vinskim litanijama biti točno u podne.

Na dva štanda besplatno će se točiti mladi portugizac, a Udruga Etno fletno organizirat će kušanje i prigodnu prodaju domaćih kolača. Za mlade do 14 godina bit će priređena i zanimljiva nagradna igra u kojoj su nagrade pečeni kesteni. Dakako, nudit će se i drugi autohtoni tekući i jestivi specijaliteti samoborskoga kraja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

 1. Avatar

  Ljudi se krste, a vino se može samo blagoslovit…Sveti Martin je veliki svetac darivanja a ova današnja poganština aboliranih nema veza s ničim…

 2. Avatar

  Tako je i djecu umjesto na krštenje treba vodit na blagoslov.

 3. Avatar

  Kad je netko glup to mu ne možeš objasniti…

 4. Avatar

  Istina.

 5. Avatar

  Apage satanas

 6. Avatar

  Ἄπαγε ἐς μακαρίαν ἐκποδῶν”

 7. Avatar

  “Bog ne trpi one koji miruju, a predodređeni su za borbu.”(bl.Alojzije Stepinac)

 8. Avatar

  “Bog ne trpi one koji govore u njegovo ime, jer Bog je svemoguć i ne treba tvoju pomoć” (Ja, obični Samoborec)

 9. Avatar

  Kad ateista trkelja o onom o čemu malo zna i hoće negirati blaženog i uskoro svetog Stepinca…

 10. Avatar

  Mene je svećenik krstio, kardinal Kuharić pomazao , a ne poput tebe koji je od hodže uteko pa veliki vjernik i Hrvat postao.

 11. Avatar

  Tebe je sotona napravila a hodža ti mamu prašio…vi svi nemate hrvatske krvi kao ja i moji preci….možeš vrijeđati i izmišljati koliko hoćeš jer ništa drugo ne znaš…o pripadnosti 151. i javnoj pismenoj pohvali za učinak neću ni pričati…kao ni to da moji koljenovići spadaju u 12 hrvatskih plemena još od pacte konvente…s druge strane moj predak dominikanaciz Dubrovnika spada među 100 najvažnijih Hrvata u povjesti,

 12. Avatar

  Blago nama kad su nam ovakvi došli. samo blagostanje i mir ste donesli. O tome kak su tvoji bili među 100 najvažnijih u povijesti imam samo jedno za reći – 2016 je , a uskoro i 2017 i mene zanima kak nam bude tamo i s kime budem tamo. O mrtvima sve najbolje ali s njima budi ti.

 13. Avatar

  Nemoj vrijeđati i izmišljati i ne bum te uopće komentirao…

 14. Avatar

  Čitaj poruku 3 pa 4.

 15. Avatar

  Evo upravo shvatih danas je “Međunarodni dan tolerancije”.
  Vrijeđamo se sutra, onda !?

 16. Avatar

  Nikad ako Bog da….samo da velim nuklearka u Krškom nije radila remont (niti započimala niti završavala) bez mog rođaķa, 1. doktor atomske fizike u bivšoj jugi…živio u Hrastini a pokopan u Otruševcu…više Slovenaca nisam vidio na jednom mjestu nego na njegovom sprovodu…