Počinje 4. Šojkina zimska liga

10. studenoga 2016.
Komentari isključeni
1.056 Pregleda

Više od 260 ljudi, prema pokazateljima na FaceBook-u, pokazalo je zanimanje za ovogodišnju Zimsku ligu Kluba cestovnog i planinskog trčanja Samobor. Liga od ove sezone ide u novom formatu, s novog starta i s novim ciljem, s kvalitetnijom ponudom onoga što ovu ligu čini zanimljivom i čarobnom, uz prekrasne staze kojima se trči i koje su posebno osmišljene da pruže svima užitak sudjelovanja.

2-1024-x-1263

Za fightere je to duga staza s gotovo 900 metara uspona, s više od 15 kilometara čistog užitka, nešto poput svakog kola u Active konkurenciji Treking lige. Kratka staza je za one željne nadmetanja i brzog, možda i rekordnog, 45-minutnog završetka utrke, a nakon toga uživanja u krugu obitelji, znanaca, djece, roditelja ili bilo koga željnog svježeg zraka, za što su organizatori priredili lagani uspon do Rancerja i povratak do Poljanica nazvan “rekreativnom stazom”. Na Poljanicama bi svi zajedno na kraju natjecanja trebali uživati u delicijama tete Štefice i “liga menijima” po 20 kuna, piću za 10-ak kuna i rudarskim greblicama po 6 kuna.

3-1024-x-1211

Da bi se sve podiglo na još višu razinu trail utrka, organizator je angažirao profesionalce iz “Stotinke” koji su pripremili niz noviteta, pa se, uz ostalo, rezultati neće čekati, nego će biti online, u trenutku svakog ulaska u cilj.

Od svih koji su se prijavili, Klub cestovnog i planinskog tračanja Samobor očekuje da se u subotu, 19. studenog, pojave na Poljanicama na prvom kolu 4. Šojkine zimske lige, najkasnije do 9 sati i 45 minuta. Tada završava podjela startnih brojeva i svi kreću na start koji je na preporuku klupskih trenera ove godine izmaknut za nekih 400 metara od Poljanica zbog sigurnosti trkača.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.