200 tisuća županijskih kuna mikro, malim i srednjim poduzetnicima

10. studenoga 2016.
Komentari isključeni
720 Pregleda

Zagrebačka županija nepovratno će dodijeliti 200 tisuća kuna mikro, malim i srednjim poduzetnicima sa svog područja za pokriće tehničke pomoći i ostalih konzultantskih usluga u prijavi i provedbi projekata koji će se financirati sredstvima Europske unije. Natječaj za ova sredstva otvoren je do njihova utroška, a najkasnije do 1. prosinca. Ovim potporama želi se ojačati konkurentsku sposobnost poduzetnika s područja Zagrebačke županije te ih poticati na prijavu i korištenje sredstava fondova i programa Europske unije, ali i povećati broj uspješno pripremljenih i prihvaćenih projekata županijskih poduzetnika.

Konkretnije, potpore će se dodjeljivati za stručnu pomoć konzultanata za usluge pisanja prijave projekata na natječaje u okviru operativnih programa Republike Hrvatske koji će se financirati iz fondova i programa Europske unije.

Prijavu mogu podnijeti mali i srednji gospodarstvenici prema uvjetima natječaja s tim da prijavitelj mora imati sjedište na području Zagrebačke županije, podmirene obveze prema zaposlenima te u trenutku podnošenja prijave na natječaj već ugovorenu, naručenu ili u izradi uslugu tehničke pomoći u skladu s natječajem. Važno je i to da se prijavljeni projekt ne sufinancira nekim drugim potporama koje dodjeljuje Zagrebačka županija ili ostali davatelji državnih potpora.

Maksimalni iznos potpore koju jedan poduzetnik može ostvariti je do 50 posto prihvatljivih troškova, a najviše do 20 tisuća kuna, pri čemu treba naglasiti da se jednom poduzetniku temeljem ovog natječaja može dodijeliti samo jedna potpora.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.