Završen ovogodišnji ciklus tribina gradonačelnika na terenu

9. studenoga 2016.
Komentari isključeni
935 Pregleda

Ovogodišnji ciklus tribina gradonačelnika na terenu završen je sinoć tribinama u Samoborskom Otoku i Molvicama. U proteklih mjesec i pol dana gradski čelnici obišli su 44 mjesna odbora, a glavna tema na svim tribinama bila je komunalna problematika. Za mještane su tribine bile prilika da ukažu na određene probleme, ali i da svojim prijedlozima sudjeluju u kreiranju planova i programa za sljedeću godinu te predlože gradskim čelnicima prioritete za financiranje.

Brojni prijedlozi izneseni su i u tribinama na samom kraju ovogodišnjeg ciklusa.
Tako su mještani Slanog Dola predložili dovršetak prometnice na relaciji Križetići – Slani Dol, a rekonstrukcija prometnice kroz Donju Dubravu, kao i izgradnja društvenog doma bili su zahtjevi mještana Dubrave Samoborske.

U Vrhovčaku je tribina napokon održana u dugo iščekivanom društvenom domu, a njegov dovršetak glavna je želja mještana. Osim toga, predložili su i izgradnju nogostupa ili uređenje staze prema Stražniku.

Novi društveni dom bio je također mjesto susreta mještana Otruševca s predstavnicima gradskih vlasti. Osim dovršetka uređenja doma, predložili su i sanaciju glavne prometnice kroz naselje.

U Rakovom Potoku je glavna tema bila rekonstrukcija Samoborske ceste i rješavanje oborinske odvodnje, kao i sanacija Jurinčevog i Arbaševog puta.

Rekonstrukcija prometnice kroz naselje važna je i za mještane Konščice, koji predlažu i asfaltiranje ulice Baltin Jarek.

Uređenje društvenog doma prijedlog je stanovnika Samoborskog Otoka, kao i dovršetak izgradnje fekalne kanalizacije.

Posljednja ovogodišnja tribina održana je u Molvicama gdje mještani također predlažu uređenje prometnice kroz naselje.

U kojoj će mjeri želje mještana biti uzete u obzir, vidjet će se u proračunu za iduću godinu, koji je u izradi.

Izuzetno pozitivni dojmovi s terena i velik interes stanovnika samoborskih naselja razlog su nastavka održavanja tribina gradonačelnika na terenu već sedmu godinu za redom, a novi ciklus najavljen je za slijedeću godinu.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.