4 državne medalje za samoborske gimnastičarke

8. studenoga 2016.
Komentari isključeni
2.839 Pregleda

Sa 16. završnice Kupa Hrvatske za B program u gimnastici, održane proteklog vikenda u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću, samoborske gimnastičarke vratile su se s 4 medalje, dva zlata i dva srebra.

3-ema-mihelic-2-mjesto-jun-b-1024-x-768

4-marija-sara-mihelic-2-mjesto-sen-b-1024-x-768

Rebecca Kenda osvojila je 1. mjesto pojedinačno u kategoriji mlađih kadetkinja, a zlatom se okitila i ekipa mlađih juniorki u sastavu: Sara Kormoš, Maja Lehpamer, Dora Jurković, Dolores Šagud i Lorena Bartaković. Srebrna odličja izborile su sestre Mihelić, Ema u pojedinačnoj konkurenciji juniorki, a Marija Sara pojedinačno kod seniorki.

5-gk-samobor-b-program-1024-x-1365

Gimnastički klub Samobor na ovom je natjecanju sudjelovao s 12 gimnastičarki u svih 5 kategorija. Uz osvajačice medalja još su nastupile Helena Kirschenheuter kao pojedinka u kategoriji mlađih juniorki te Tara Bartaković, Leona Majcenović i Barbara Jelić u kategoriji kadetkinja.

7-ml-jun-c-ema-kristina-sprljan-i-kad-c-leire-golubic-1024-x-1820

Dan poslije B programa, održano je i natjecanje u C programu, 13. završnica Kupa Hrvatske, gdje je boje Samobora branilo 6 gimnastičarki u 3 kategorije (kadetkinje, mlađe juniorke i juniorke. U tom dijelu natjecanja solidne rezultate, ali bez medalja, ostvarile su Leire Golubić, Ema Kristina Šprljan, Tamara Regović, Ena Bašić i Patricija Kovač.

8-trenerica-jelena-s-jun-c-tamaram-ena-i-patricija-1024-x-574

Sve natjecateljice pratili su treneri Jelena Pađan, Martina Bublić i Bojan Šinkovec, a u A programu sudila je Martina Bublić, koja će krajem siječnja i početkom veljače 2017. sudjelovati na Međunarodnom sudačkom seminaru.

6-rebecca-s-trenericom-martinom-1024-x-1365

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.