Samoborski Caritas pomaže talijanski San Severino

7. studenoga 2016.
Komentari isključeni
1.345 Pregleda

Područje oko gradića San Severina u Italiji bilo je zahvaćeno posljedjim snažnim potresom, pa je član samoborske Bratovštine Svete Helene, Neven Milković, koji tamo ima prijatelje i iz prve ruke informacije o situaciji u San Severinu i potrebama njegovih stanovnika, zatražio pomoć Caritasa župe Svete Anastazije. Tamošnjim ljudima, stradalim u potresu, potrebni su konzervirana hrana, suhomesnati proizvodi dugog roka trajanja i voda.

Talijani su tradicionalno prijatelji Hrvatske i uvelike su nam pomagali u teškim ratnim godinama, pa su naši sugrađani pozvani da se odazovu Caritasovoj akciji koji je organizirana sa sljedećom porukom: “Bitno je da nas dođe puno, a svatko donese pomalo”. Akcija prikupljanja bit će u četvrtak, 10. studenog, između 17 i 19 sati, u župnom dvorištu u Samoboru. Sva pomoć bit će otpremljena u gradić San Severino u talijansku pokrajinu Marche.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.