Poticaj na svetost

2. studenoga 2016.
Komentari isključeni
1.092 Pregleda

Župa Krista Kralja u Domaslovcu po prvi je put, u suradnji mladih i župnika Branimira Budinskog, uoči svetkovine Svih svetih, organizirala program pod nazivom “Holywin – svetost pobjeđuje”. Velečasni Branimir započeo je susret poticajnim nagovorom prožetim životom svetice koju su tijekom cijele večeri mladi upoznavali. To je Majka Tereza. Uzet je njezin citat “Ne daj da nitko od susreta s Tobom ne ode radosniji i bolji” koji je bio temelj ovog radosnog susreta. Molitva svetice i pjesma “Brate moj” uvela je sve nazočne u prigodan 15-ominutni film o Majci Terezi. Potaknuti njezinim poslanjem i životom, sudionici su se podijelili u 4 skupine koje su imale nazive po misijskim djelovanjem svetice: Isus (1.-4. razred), Molitva (5.-7. razred), Potrebni (8. razred i srednja škola) i Ljubav (studenti i radnička mladež).

4-1024-x-683

Prvi dio rada u skupini bio je osmišljen tako da svatko sebe predstavi i kroz citat večeri odgovori kako se truditi da nakon susreta sa mnom moj bližnji, a i onaj koji mi je manje drag ode radosniji. Drugi dio rada u skupini bio je posebno zanimljiv jer su mladi trebali izvježbati skeč – jedan događaj iz života Majke Tereze, koji je animator susreta unaprijed osmislio.

3-1024-x-683

Nakon rada u skupinama, sudionici su se uputili u crkvu koja je bila osvijetljena svijećama i meditativnim mislima svetice. Poticajnim tekstom i pjesmama pripremili su se za svetu misu, koju je predvodio župnik Branimir Budinski u koncelebraciji sa samoborskim kapelanom Josipom Čuligom i župnikom iz Soblinca Ivanom Lastovčićem.

5-1024-x-683

Nakon svete mise, svaka skupina se predstavila svojim uratkom. Na licima svih okupljenih vidjelo se veliko oduševljenje pripremljenim skečevima. Na samom kraju svi sudionici otpjevali su uz koreografiju najdražu im pjesmu “Mi želimo uzdić Isusa”. Na izlazu iz crkve svaki sudionik uzeo je jednu poticajnu životnu poruku Majke Tereze koja će ga voditi do idućeg Holywina.

6-1024-x-768

Na kraju susreta, vrijedne ruke majki i baka ispekle su svoje delicije koje su uz pjesmu i razgovor svi radosno kušali.

Ivana Vlahović

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.