Petar Jednar do zlata na Rijeka kupu

2. studenoga 2016.
Komentari isključeni
843 Pregleda

U nedjelju, 30. listopada, u sportskoj dvorani Kostrena održan je tradicionalni, 24. po redu Rijeka kup u organizaciji karate kluba Ri Croatia. Turnir je samoborskim karatašima poslužio kao jedan od pripremnih za predstojeće prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore koje se održava početkom prosinca. U konkurenciji 375 sportaša iz 4 države Samoborci su pokazali zadovoljavajući stupanj sportske forme.

Najuspješniji je bio Petar Jednar koji je u kategoriji kadeta do 57 kg u finalu pobijedio klupskog kolegu Domagoja Žaju. Jurica Runtas osvojio je dva odličja srebrnog sjaja u kategorijama mlađih kadeta preko 57 kg i kadeta do 63 kg. U kategoriji kadetkinja do 54 kg srebro je osvojila i Magdalena Šuflaj. U juniorskoj konkurenciji radila se samo otvorena kategorija i tu su Ian Baždar i Leonard Šogorić osvojili brončana odličja.

Ostalo je još nekoliko turnira i dosta vremena da se forma podigne, pa da se i na prvenstvu Hrvatske samoborski karataši upuste u borbu za najviše plasmane.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.