Holywin u Svetoj Nedelji i Domaslovcu

31. listopada 2016.
Komentari isključeni
1.150 Pregleda

Bdijenje mladih uoči svetkovine Svih Svetih i program Holywin, odnosno Svetost pobjeđuje, u Svetoj Nedelji četvrtu godinu uzastopno organizira Župa Presvetog Trojstva. Tema ovogodišnjeg programa, koji će se održati danas, u Jubileju milosrđa, glasi: Milosrdni poput Oca.

Slavljenički program počinje u 19 sati i 30 minuta pjesmom i dramskim uprizorenjem važnih trenutaka iz života svetog Leopolda Bogdana Mandića, s porukama milosrđa, a nakon toga slijedi sveta misa uz prigodnu katehezu župnika Marijana Kušenića. Program će završiti darom Gospodinu u Presvetom oltarskom sakramentu. Nakon slavljeničkog programa u crkvi, nastavit će druženje uz pjesmu i okrjepu u dvorani pastoralnog centra.

 

Ove godine po prvi put i domaslovečka župa priprema program i druženje uoči svetkovine Svih svetih, popularnog naziva Holywin. Program će biti usmjeren na djecu, osnovnoškolce, srednjoškolce, studente i radničku mladež – za svakoga ponešto, kako bi se mladi međusobno obogatili, naučili nešto novo, ali i podsjetili se na ono što već znaju, a često zaboravljaju.

Geslo susreta je: “Neka ti nitko ne dođe, a da od tebe ne ode bolji i sretniji!” To je rečenica po kojoj je živjela sveta Majka Terezija iz Kalkute.

Tko je uopće sveta Majka Terezija iz Kalkute? Zašto je bitno pomagati drugima? Što možemo učiniti da svi zajedno budemo sretniji? Kako možemo obogaćivati sebe i druge? – na ova i još mnogo drugih pitanja odgovori će se naći danas u programu koji počinje u 17 sati i 30 minuta u župnoj vjeronaučnoj dvorani župe Krista Kralja u Domaslovcu, u podrumu župne crkve. Sveta misa je u 19 sati, a nakon mise slijedi nastavak druženja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.