Ciklus tribina na terenu bliži se kraju

31. listopada 2016.
Komentari isključeni
980 Pregleda

U prošlom tjednu održano je osam tribina gradonačelnika na terenu, čime se ovogodišnji ciklus približava kraju. Građani su imali prilike susresti se s predstavnicima gradskih vlasti i iznijeti im svoje prijedloge i potrebe u narednom razdoblju.

Mještani Velike i Male Rakovice istaknuli su tako da je potrebno osigurati veću razinu sigurnosti na Mirnovečkoj cesti, kao i riješiti fekalnu kanalizaciju. Isti problemi muče i mještane Kladja, dok je u Galgovu prijedlog mještana rekonstrukcija prometnice od Galgova do Kladja, kako bi se povećala razina sigurnosti prometa.
Nastavak nogostupa potreba je mještana Drežnika Podokićkog.

kladje_tribina-757-x-536

Tribina u mjesnom odboru Manja Vas, Kotari, Bukovje Podvrško i Prekrižje Plešivičko otvorila je pitanja rekonstrukcije prometnice od Cerja do Poljanica, a u Cerju je ključno uređenje prometnica po mjesnom odboru.

Nogostup od Stare karlovačke ceste do centra naselja potreban je mještanima Petkovog Brega, a sličan problem muči i mještane Pavučnjaka. Naime, oni predlažu izgradnju nogostupa uz Staru Karlovačku te izgradnju novog vrtića.

Problem sa HEP-om Jastrebarsko muči mještane Petkovog Brega i Pavučnjaka, budući da dolazi do pada napona na nisko naponskoj mreži i nedovoljno četo se mijenjaju dotrajali stupovi.

pavucnjak-757-x-769

Tribine se nastavljaju i dalje, ovog tjedna počinju u srijedu, 2. studenog, kada se tribine održavaju u Slanom Dolu u 18:00 sati u Eko centru te u Dubravi Samoborskoj u 20:00 sati na adresi Dubrava 54.

U četvrtak, 3. studenog tribine se održavaju u društvenom domu u Vrhovčaku u 18:00 sati te u društvenom domu u Otruševcu u 20:00 sati.

Rakov Potok je na rasporedu u petak, 4. studenog, kad se tribina održava u društvenom domu u 18:00 sati, a kasnije istog dana posljednja ovotjedna tribina održava se u 20:00 sati u društvenom domu u Konščici.

Ovogodišnji ciklus završava u utorak, 8. studenog tribinama u Samoborskom Otoku u društvenom domu s početkom u 18:00 sati te u društvenom domu u Molvicama u 20:00 sati.

Građani će i nadalje biti informirani o održavanju tribina putem plakata i letaka, objavom na službenoj Internet stranici i društvenim mrežama Grada Samobora te putem medija.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.