Samobor – domaćin prvog Bonsai festivala u Hrvatskoj

22. listopada 2016.
Komentari isključeni
2.025 Pregleda

Prvi Bonsai Festival u Hrvatskoj u organizaciji Bonsai udruge “Zen” iz Samobora i Makoto hrvatskog japanskog društva u utorak, 25. listopada, počinje u našem gradu.

Prvo u nizu događanja je izložba fotografija o Japanu koja će se od 10 sati moći razgledati u Pučkom otvorenom učilištu Samobor. U sklopu festivala u samoborskim osnovnim školama tijekom tjedna bit će održane radionice tijekom kojih će školarcima biti prezentirana japanska igra GO- najstarija strateška igra na svijetu, zatim će se upoznati s origamijem, kaligrafijom te japanskim jezikom.

Vrhunac događanja bit će za vikend kada će se održati napredna Bonsai radionica, koja je već popunjena, a građani koji se žele upoznati s drevnom japanskom vještinom uzgoja drveća u posudi, mogu doći na pola sata, uz prethodnu najavu na e-mail: bonsai.udruga.zen@hotmail.com.

Također posjetitelji će moći glasati za najljepše bonsai drvce, a održana će biti i makrobiotička radionica te ostala događanja kojima se želi prezentirati japanska tradicija i kultura. Raspored svih događanja pročitajte ovdje:

bonsai-festival-raspored-dogadanja

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.