Najnovije
Isključenja struje 4. i 5. lipnja (3. lipnja 2020. 18:26)
Samobor je lepi varoš – Stojdraga (3. lipnja 2020. 16:36)
Velik odaziv – hvala svima! (3. lipnja 2020. 13:50)
Radovi na samoborskim prometnicama (3. lipnja 2020. 13:01)
Kakva nas budućnost čeka? (3. lipnja 2020. 11:34)
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)

Za izlaganje u Galeriji Prica prijavilo se 70-ak umjetnika

28. srpnja 2016.
Komentari isključeni
1.079 Pregleda

Galerija Prica i ove je godine pozvala zainteresirane umjetnike da do 30. lipnja pošalju svoje prijave za izlaganje u idućoj godini. -Odaziv je, kao i prijašnjih godina, bio velik – kaže kustosica Galerije Prica Nikolina Šimunović i dodaje da su zaprimili prijave i iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije što znači da je glas o Galeriji Prica proširio. Između 70-ak prijava morat će se odabrati samo 8 izlagača za sljedeću godinu jer je točno toliko izložbi planirano.

-Jedna od većih – ističe Nikolina Šimunović – bit će 4. hrvatski triennale autoportreta koji će okupiti velik broj izlagača mlađe i starije generacije. Kao posebnu zanimljivost u dolazećoj, 2017. godini, Nikolina Šimunović izdvaja suradnju s Posavskim muzejom u Brežicama, u kojemu su lani bila izložena djela Zlatka Price, a nagodinu će se ta međuinstitucionalna suradnja nastaviti novom izložbom.

Umjetnici zainteresirani za izlaganje u Galeriji Prica mogli su, kao i dosad, prijaviti djela u svim likovnim tehnikama i medijima, uz idejni opis projekta i tehnički opis rada te prema potrebi fotografije i ostalu digitalnu dokumentaciju. Među prijavama se – kaže Nikolina Šimunović – našlo stvarno sve: slikarstvo, kiparstvo, fotografija, grafika, konceptualna umjetnost i tako dalje. U odabiru izlagatelja vodit će se računa i o dosad iskazanim interesima publike te o uvjetima koje pruža samoborska Galerije Prica.

Pri organizaciji izložaba Galerija Prica umjetnicima osigurava izradu plakata, pozivnica i kataloga, a ne zanemaruje ni domaće snage, pa se uvijek obavezno između tih osam, izabire i jedan umjetnik iz Samobora.

Velikom broju ovogodišnjih prijava za sljedeću godinu pripomogla je i sad već razvijena međugalerijska suradnja na razini cijele države, ali i velika ovogodišnja obljetnica i projekt “100 godina Price”.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.