Novi kamion za cestarsku službu

27. srpnja 2016.
Komentari isključeni
1.951 Pregleda

Samoborski Komunalac nabavio je novi kamion za potrebe svoje cestarske službe tijekom cijele godine. To znači da će kamion biti u pogonu i ljeti na održavanju nerazvrstanih prometnica te zimi kad će ga se opremiti ralicom i posipačem. Vozilo je stiglo jutros u dvorište Komunalca, a preuzeo ga je pomoćnik direktora tvrtke za tehničke poslove Miljenko Beljak. -Radi se o Mercedesovom dvoosovincu vrijednom 110 tisuća eura bez PDV-a, kupljenom putem leasinga na otplatu od 60 mjeseci s kamatom od 3,9 posto – kaže Beljak. Na taj način – dodaje pomoćnik direktora Komunalca – smanjit ćemo potrebu za uzimanjem kamiona od naših kooperanata na što smo bili prisiljeni dva do tri puta dnevno. Uz 3 postojeća, ovo će biti četvrti kamion Komunalca koji će se već od sutra naći na cesti.

3 (1024 x 768)

4 (1024 x 768)

Zamjenik gradonačelnika Samobora Željko Stanec istaknuo je prigodom primopredaje kamiona da je ovime zaokružena jedna od cjelina u nabavi vozila, strojeva i druge komunalne opreme za Komunalac unatrag 7 godina otkako Gradom upravlja ova gradska uprava. -Nismo bili zadovoljni stanjem koje smo 2009. zatekli u Komunalcu – podsjeća Stanec i navodi da se već prošla godina ne može ni sa čim usporediti u odnosu na tu 2009. godinu. -Za tvrtku je izgrađena nova zgrada, a prema zamislima Komunalčeve uprave kupljeno nekoliko kamiona, labudica, finišer, stroj za iscrtavanje horizontalne prometne signalizacije i drugi strojevi, čime je Komunalcu omogućeno osamostaljivanje u obavljanju većine djelatnosti – naglašava Stanec. Zamjenik gradonačelnika dodaje da je u prijašnjem vremenu dio novca odlazio iz Komunalca, a sada je on stabilna i moderna komunalna tvrtka, sposobna za obavljanje raznovrsnih poslova prema potrebama Grada i građana.

5 (1024 x 768)

6 (1024 x 768)

-Sada krećemo u ostvarenje jednog od najvećih gradskih projekata na saniranom Trebežu, a to je sustavno gospodarenjem otpadom – zaključio je Željko Stanec.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.