Četvrt stoljeća životnog dara domovini

25. srpnja 2016.
Komentari isključeni
1.152 Pregleda

U Molvicama je jučer održana dostojanstvena komemorativna svečanost u spomen na 25. obljetnicu pogibije hrvatskog branitelja, policajca Davora Vukasa. Poginuo je na početku Domovinskog rata, u redarstvenoj akciji u Banskoj Strugi nedaleko od Dvora na Uni, braneći domovinu od okupatora. Toga su se jučer, na Trgu koji nosi Davorovo ime, s ponosom prisjetili Davorova obitelj, mještani Molvica, predstavnici Grada, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Molvice, izaslanstvo samoborskog HDZ-a i drugi gosti i uzvanici prigodom polaganja vijenca i paljenja svijeća za Davora Vukasa.

4 (1024 x 768)

5 (1024 x 768)

Komemorativnoj svečanosti prethodila je sveta misa u molvičkoj kapeli Bezgrešnog Srca Marijina, koju je predvodio svetomartinski župnik Siniša Hegedušić. Nakon mise je, uz molitvu, blagoslovio spomenik Davoru Vukasu, a kratak govor održao je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec.

10 (1024 x 768)

11 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.