Samobor udvostručio broj turista

23. srpnja 2016.
Komentari isključeni
3.874 Pregleda

Samobor je u prvih šest mjeseci zabilježio 6066 dolazaka i 11958 noćenja, a u istom razdoblju prošle godine 3644 dolaska i 6490 noćenja – stoji na internetskoj stranici samoborske turističke zajednice. Ove su godine Samobor najviše posjećivali gosti iz Njemačke, Italije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Francuske, Austrije i SAD-a.

Direktorica Turističke zajednice grada Samobora Martina Paladina podsjeća da ovi pokazatelji idu u prilog i želji Hrvatske turističke zajednice da Hrvatska ne bude prepoznata samo kao zemlja mora i sunca. Zato iz godine u godinu kontinentalna Hrvatska u ljetnim mjesecima sve manje zaostaje za gradovima na moru. Uvjerljivo najveći porast broja turista, gotovo i nemjerljiv u odnosu na desetak godina unatrag, bilježi Grad Zagreb što se onda neizravno odražava i na zagrebačku okolicu u kojoj je Samobor i dalje prepoznat kao turistički brand.

Samoboru, nažalost, nedostaju dodatni smještajni kapaciteti, a ovo bi mogao biti okidač kod privatnih poduzetnika za novim turističkim inicijativama – smatra Martina Paladina. Turistička zajednica će zato i dalje raditi na promociji Samobora prema Zagrebu i šire s novim marketinškim aktivnostima već u sljedećoj godini da bi se promijenio odnos dnevnih dolazaka turista, tj. izletnika u korist onih koje će Samobor privući na više dana. Samoborski turistički ured procjenjuje da se godišnje u Samoboru zatekne oko 3 tisuće dnevnih turista.

(Foto: Tomislav Ivir)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Turistiiz BiHahaha… Jok ba to nisu turisti to su naši samoborci i ima ih sve više 🙂