Foto preuzet s croatiadrumcamp.com

Hrvatski bubnjarski kamp u Grožnjanu

19. srpnja 2016.
Komentari isključeni
1.165 Pregleda

Deseto ‘slavljeničko’ izdanje Hrvatskog bubnjarskog kampa, međunarodnog ljetnog seminara bubnjara i udaraljkaša (engl. ‘Croatia Drum Camp’) održat će se od 1. do 10. kolovoza u Grožnjanu, a u sklopu ove manifestacije kao predavač će gostovati iznimno cijenjeni bubnjar Steve Gadd.

Omiljeni bubnjar Erica Claptona s kojim je snimio 11 albuma (a snimio je i sedam sa Chickom Coreaom, sedam sa Paulom Simonom, osam sa Georgeom Bensonom, osam s Al Di Meolom, četiri s Al Jarreauom, dva s Paulom McCartneyem te po jedan sa Jamesom Brownom (‘Black Caesar’), Patti Austin (‘End of a rainbow’), B.B. Kingom (‘Riding with the King’) i Charlesom Mingusom (‘Me, Myself An Eye’) – pohoditi će ovog ljeta Hrvatsku po prvi puta, a njegova destinacija nije niti Zagreb ni Split ni Rijeka, već sićušno mjestašce na sjeveru Istre – Grožnjan!

Radi se o 10 dana intenzivnih radionica, seminara, koncerata i masterclassova posvećenih izučavanju umjetnosti sviranja bubnjeva te promoviranju bubnjara kao glazbenih umjetnika. Osim Stevea Gadda, općeprihvaćenog kao najvećeg i najcjenjenijeg živućeg bubnjara svijeta te laureata Počasnog doktorata na američkom Berkleeju, ovogodišnjem zvjezdanom timu pridružit će se mnogi Grammyjevci i vrhunski stručnjaci bubnjarske struke kao što su Horacio ‘El Negro’ Hernandez sa Kube (laureate devet nagrada Grammy za album ‘Supernatural’ Carlosa Santane te također nositelj počasne titule Doktora glazbe s američkog Sveučilišta Berklee ); legendarni profesor jazz bubnjeva sa Manhattana John Riley (učitelj mnogih poznatih bubnjara kao što su Ari Hoenig, Mark Giuliana, Bill Stewart, Marcus Baylor); Britanac Pete Lockett ‘Najbolji World-perkusionist’ (2013, 2014, 2015) i “Udaraljkaš godine” po izboru američkog časopisa DRUM; najveća bubnjarska nada Njemačke Claus Hessler te naš Petar Ćurić, osnivač i umjetnički voditelj te spiritus movens ovakvih i sličnih glazbeno-edukativnih događanja u našoj zemlji.

“Možemo kazati da je 10. Hrvatski bubnjarski kamp popunjen još od prije dva mjeseca. Naši polaznici su bubnjari i udaraljkaši svih godišta i tehničkih razina, a dolaze nam iz 30 država svijeta, ponajviše iz zemalja Europske unije, ali i preko-oceanskih zemalja (Australija, SAD, Novi Zeland pa čak i Indija)” – veli Ćurić i nastavlja – “za mene je dolazak Gadda u Hrvatsku ostvarenje dječačkog sna! Nakon njega nema većeg što je ujedno i razlog zašto ćemo sljedeće godine pauzirati. Jer, nakon Gadda nema više ‘gore’ nego samo ‘dolje’..”

Više informacija o Hrvatskom bubnjarskom kampu te koncertima koji su otvoreni za javnost možete potražiti na web-adresi www.croatiadrumcamp.com ili na Facebooku www.facebook.com/croatiadrumcamp.

(preuzeto s culturenet.hr)

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.