Žumberački uskoci uveličali karlovačko slavlje

15. srpnja 2016.
Komentari isključeni
847 Pregleda

Prošlo je 20 godina od obnavljanja povijesne postrojbe Karlovačke narodne garde, pa je u povodu toga u utorak i srijedu u gradu na 4 rijeke održan 20. susret povijesnih postrojbi Hrvatske vojske, pod počasnim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. U Gradskom kazalištu Zorin dom bila je u utorak promovirana fotomografija Karlovačke građanske garde, čemu su nazočili gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i mnogi gosti.

3 (1024 x 683)

Dan potom priređen je dulji program, koji je započeo polaganjem vijenaca hrvatskim braniteljima i svetom misom, a nastavljen je predstavljanjem povijesnih postrojbi i mimohodom ulicama Karlovca. U srijedu navečer održan je rođendanski bal i koncert. Ovoj svečanosti nazočili su i Žumberački uskoci u narodnim nošnjama, Željko Bastašić, Milan Delivuk, Ilija Crljenica i Janko Jelenić.

Milan Radić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.